Terug naar blogoverzicht Terug naar overzicht

Wie is de Mol?

Auteur: Morten

26 februari 2020

Volg jij ook het super spannende spel Wie is de Mol op tv? Lees hier welke Mol ik verdenk en wellicht wil je zelf eens meemaken hoe het is om een spel te spelen met een Mol in het midden...

Het mega populaire programma Wie is de Mol is weer op televisie en elke week zit ik weer voor de buis om dit te volgen. Mede omdat wij zelf ook de activiteit Ontmasker de Mol aanbieden en hier dan ook inspiratie uit halen voor nieuwe opdrachten. Maar ook zeker omdat ik gewoon fan ben van het programma. Naast de prachtige beelden van de landen waar het programma zich in af speelt zijn de opdrachten, bondjes en theorieën van Molloten achteraf het mooist om te zien.

Ik weet niet of ik kan zeggen of ik een echte Molloot ben, want ik heb bijvoorbeeld niet de app en kijk achteraf ook niet naar Moltalk, maar ik vind het wel leuk om op Social Media te lezen wat andere voor theorieën hebben over wie de Mol is.

De eerste week vind ik het altijd lastig om iemand te verdenken, eigenlijk is iedereen dan nog verdacht. Maar nu, naarmate het programma vordert kun je je pijlen toch wel wat meer op 1 of 2 personen zetten.

Mijn eerste verdachte en volgens mij van heel veel anderen, was Tina. Die was toch altijd een beetje vaag bezig en zo kwam ze met de opdracht met de taxi’s als enige niet aan. Helaas kreeg ze al snel een rood scherm en moest ik opzoek naar een nieuwe Mol.

Tja, wie is er dan verdacht? Ik vind het maar lastig, buddy is wat mij betreft te enthousiast bij veel opdrachten, maar ja hij kan dit natuurlijk ook gewoon goed acteren. Zoals bij de opdrachten met de Hovercrafts was hij zo enthousiast en had hij de theorie wie in welke boot moest, snel opgelost. Hierdoor leek het of hij wel echt veel geld binnen wilde halen, als hij de Mol zou zijn, zou hij dat juist niet willen… Hiernaast speelt hij natuurlijk ook een beetje de Rol om alles fout te doen, vanwege het bontje met Miljuscka, maar maakte hij zich ook wel heel verdacht met de telefoonopdracht om 69 te zeggen in plaats van 70, wat het netgetal van China is…

Leonie lijkt mij ook geen Mol, want volgens mij is die van haarzelf gewoon chaotisch en doet ze alle acties niet omdat zij de mol is. Alhoewel sommige theorieën van Molloten mij wel in de war brengen nu…. Dan hebben we nog Miljuschka, Claes en Johan, hen heb ik eigenlijk nooit verdacht. Waarom niet? Geen idee eigenlijk... Alhoewel Johan in de een van de laatste afleveringen wel heel verdacht porselein omstootte terwijl hij stond toe te kijken. Wellicht is hij gewoon onhandig

Over deze auteur

Morten

Eerlijk is eerlijk. Een echte Texelaar ben ik niet.... En ga ik volgens mijn mede bewoners op Texel ook nooit worden.
Mijn naam is Morten Eschweiler, eigenaar van Teambuilding Texel. Het activiteiten en evenemtenbureau wat ik in 2007 heb opgericht. In 2001 ben ik aangespoeld op Texel, voor studie een paar jaar weg geweest en weer heel snel terug. En begonnen met het combineren van de 2 dingen ik het leukste vind: Ondernemen & mensen vermaken. In dit blog schrijf ik de leuke dingen, mijn frustraties en soms ook wetenswaardigheden over Texel en/of ons bedrijf. Ja ons bedrijf, alle werkenmers zijn dusdanig betrokken dat het voelt als samen ondernemen. 

Veel leesplezier toegewenst en hopelijk tot snel!