Terug naar blogoverzicht Terug naar overzicht

Laten we 2020 maar snel vergeten

Auteur: Morten

17 november 2020

Vergeten we 2020 snel?
Tegen het einde van een turbulent jaar is het altijd goed om even terug te blikken. Terug te blikken op een jaar waarin er eigenlijk maar 1 woord centraal stond. Een jaar waarin ik mezelf beter heb leren kennen, tegen ben gekomen en nog sneller heb moeten leren schakelen dan ik soms kon.

Ondernemer anno 2020
Wat word er veel van je gevraagd als ondernemer zijnde. Aan het begin van het jaar had ik een blog geschreven (gelukkig nooit gepubliceerd) maar 2020 moest het jaar worden waar alles op zijn plek zou vallen.

En zo viel er eigenlijk helemaal niets op zijn plek dit jaar 😉 Die stip aan horizon. Dat is wat mij als ondernemer altijd heeft bewogen. Ik als kapitein op het schip die de koers bepaal, en mijn bemanning die met mij zorgen dat we op de juiste bestemming komen.

Onzekerheid
Maar waar moet het schip heen als je het zelf niet weet? Werknemers en vooral klanten willen weten waar ze aan toe zijn. Zorgt dit soms voor onmogelijke situaties. Situaties die ik achteraf anders had willen oplossen, maar dit oprecht niet kon. Als je met je rug tegen de muur staat, zou je heel graag mee willen bewegen maar zijn de mogelijkheden helaas zeer beperkt.

De zomer
Was een periode van economische voorspoed. Een goede zomer waarin bijna heel Texel de schade heeft weten te beperken. Wat is het ook een voorrecht dat we op een eiland als dit mogen wonen en werken.

Maar ook een periode die een gigantische aanslag had op ons schip. Het schip ging erg hard, maar piepte en kraakte en begaf het bijna onder al het geweld. Soms wel 100 telefoontjes, dito mailtjes en soms nog wel meer appjes per dag. Die wij maar 1 boodschap konden geven: “Boeken via de website”

Groepsaccommodatie
Naast ons activiteiten en evenementenbureau hebben we ook nog een groepsaccommodatie: Bloem en Bos. Hier kan ik heel kort over zijn. Wat heeft dit veel werk en vooral energie gekost en wat heeft dit weinig opgeleverd. Gelukkig met 90% van onze gasten er goed uitgekomen maar helaas ook van enkele vaste gasten gedwongen afscheid genomen. En dat doet pijn….. Heel veel pijn.

Frisse blik vooruit
Dit jaar een hoop geleerd en ook een flinke shift in bedrijfsvoering gemaakt, en het voelt soms als met alle winden mee zeilen. Waar onze focus altijd lag op de groepenmarkt. Is vrij snel de focus verlegd van groepen naar losse deelnemers.

En dit gaan we in 2021 nog veel meer doen. Op onze website www.texelactive.nl vindt je allerlei fantastische activiteiten die allemaal vanaf 1 persoon te boeken zijn. En dit aanbod zijn we met steeds meer uniekere ‘experiences’ aan het aanvullen.
 

Onewheel
Wat is dit gaaf zeg! Surfen/snowboarden op het land met een actieradius waar je u tegen zegt. En bijzonder hoe intuïtief het board reageert en is. We zijn het eerste bedrijf in Nederland die dit als activiteit aanbied en zijn ook direct dealer voor Texel van dit prachtige product. Wil je dit eens proberen? Dit kan al vanaf: €25,00!

&

E-foilen
Hier in mijn vorige blog al van alles over verteld. Maar ook dit is een unieke activiteit.

Het is een beetje een longread geworden en heb ook lang niet alles behandeld. Nu druk bezig met volgend jaar. En volgend jaar zorgen we voor meer rust, meer plezier en nog meer beleving!

 

Over deze auteur

Morten

Eerlijk is eerlijk. Een echte Texelaar ben ik niet.... En ga ik volgens mijn mede bewoners op Texel ook nooit worden.
Mijn naam is Morten Eschweiler, eigenaar van Teambuilding Texel. Het activiteiten en evenemtenbureau wat ik in 2007 heb opgericht. In 2001 ben ik aangespoeld op Texel, voor studie een paar jaar weg geweest en weer heel snel terug. En begonnen met het combineren van de 2 dingen ik het leukste vind: Ondernemen & mensen vermaken. In dit blog schrijf ik de leuke dingen, mijn frustraties en soms ook wetenswaardigheden over Texel en/of ons bedrijf. Ja ons bedrijf, alle werkenmers zijn dusdanig betrokken dat het voelt als samen ondernemen. 

Veel leesplezier toegewenst en hopelijk tot snel!