Terug naar blogoverzicht Terug naar overzicht

Ben ik nou zo slim of zijn jullie zo dom?

Auteur: Morten

28 mei 2020

Ben ik nou zo slim of zijn jullie zo dom?
Als ik die woorden hoor moet ik altijd denken aan de persconferentie waar Louis van Gaal lichtelijk gek werd van de pers….

Maar nu vraag ik het mezelf ook erg af….
Met alle respect voor de veiligheidsregio’s OMT en het kabinet. Maar ik snap er nu even helemaal, maar dan ook helemaal niets meer van.

Sinds 2016 hebben we ook een groepsaccommodatie. En het woord zegt het al… Kansloos verhaal binnen een 1.5 meter samenleving. Zou je zeggen in elk geval.

Onze grootste doelgroep zijn families, vrienden maar voornamelijk scholen. En de overheid heeft nu weer verzonnen dat wij wel open mogen mits we per huishouden 1 toilet beschikbaar hebben.

Bijzonder verhaal….
Zeker als je weet dat onze grootste doelgroep: Basisscholen. Vanaf juni weer met de volledige bezetting naar school mogen, er op school door meerdere klassen gebruik gemaakt wordt van een beperkt aantal toiletten. En deze toiletten op school in mijn ogen een grotere kans op besmetting geven dan de 4 toiletten die voor 1 exclusieve groep gebruikt kunnen worden. Hier zal op school vast wel een protocol voor zijn hoe hier mee om te gaan, dus waarom kan het bij ons niet?

Maar krom kan krommer
Je mag dus wel met 30 vreemden binnen in een restaurant eten, daar gebruik maken van het toilet. Maar niet met meer huishoudens dan er toiletten zijn naar een groepsaccommodatie? Snap je het nog?

Ik niet!
De spaarzame groepen die we nog in onze agenda hebben staan zijn voornamelijk families & vriendengroepen. Die bij elkaar thuis al over de vloer komen, ook daar gebruik maken van hetzelfde toilet of doen ze allemaal hun behoefte over de railing van het balkon?

Wij willen duidelijkheid
Al weken worden we als groepsaccommodaties van het kasje naar de muur gestuurd. Onze gasten willen duidelijkheid en tot nu konden wij die niet geven. Maar we hebben nu bovenstaande kromme verhaal uit te leggen aan de gast. Ons seizoen als groepsaccommodatie begint vanaf half maart, wij hebben welgeteld 2 groepen kunnen verwelkomen en verder is onze agenda gevuld met boekingen die met potlood geschreven staan.

We zijn een kleine maar kwetsbare groep die al jaren een relatie hebben met onze gasten!

Zo die frustratie is eruit

Zie hier ook nog een interview van NH Nieuws over de groepsaccommodaties op Texel. 

Over deze auteur

Morten

Eerlijk is eerlijk. Een echte Texelaar ben ik niet.... En ga ik volgens mijn mede bewoners op Texel ook nooit worden.
Mijn naam is Morten Eschweiler, eigenaar van Teambuilding Texel. Het activiteiten en evenemtenbureau wat ik in 2007 heb opgericht. In 2001 ben ik aangespoeld op Texel, voor studie een paar jaar weg geweest en weer heel snel terug. En begonnen met het combineren van de 2 dingen ik het leukste vind: Ondernemen & mensen vermaken. In dit blog schrijf ik de leuke dingen, mijn frustraties en soms ook wetenswaardigheden over Texel en/of ons bedrijf. Ja ons bedrijf, alle werkenmers zijn dusdanig betrokken dat het voelt als samen ondernemen. 

Veel leesplezier toegewenst en hopelijk tot snel!