Logo teambuilding texel

Commercieel evenement

Commercieel evenement is een vies woord

Naast mijn werk vind ik het leuk om als hobby evenementen te organiseren. Na een aantal jaar begint deze hobby best wel uit de hand te lopen ;) En begint het meer en meer op werk te lijken.

Evenementen
Het eerste evenement wat ik ben gaan organiseren met een groep vrijwilligers is de Waanzin geweest, de opvolger van de beroemde Wampex. En vanaf hier is het balletje gaan rollen. Naast dit jaarlijkse evenement organiseer ik op dit moment ook: Super Sunday Texel, Op de haven en de Beach Obstacle run Texel. In de tussentijd heb ik het WIND festival op poten gezet, 1 jaar meegewerkt aan de Ronde om Texel en sta ik tot nu toe elk jaar klaar voor Struun om heerlijk met spullen te slepen met mijn maatje Sander.

Super Sunday
In mijn rondje langs de boeren en andere endorsers van de Super Sunday kwam er steevast 1 vraag bovendrijven: “Is het een commercieel evenement?”

Het organiseren van evenementen is voor mij een perfect reclamebord om ons activiteiten en evenementenbureau eens goed onder de aandacht te brengen, dus geld is nooit de drijfveer om iets te organiseren.

Tijd
Maar al die tijd die in een evenement stop kan ik niet mijn gewone werk doen. En bij het organiseren van een evenement komt meer kijken dan de spullen regelen en zorgen dat iedereen zijn of haar taak kan uitvoeren.

Wat komt er zoal bij kijken?
Vergunningen, draaiboeken, financiën, sponsoring, vrijwilligers regelen en daarbij alle inkomende vragen en e-mails die tegenwoordig eigenlijk binnen 1 dag beantwoord moeten worden.

En niet te vergeten de vele gesprekken met instanties als: gemeente, Staatsbosbeheer, provincie, hoogheemraadschap & natuurmonumenten. Welke altijd onder werktijd moeten plaatsvinden op de datum en tijdstip wat hun uitkomen.

Per jaar
Bij het organiseren van de evenementen waar ik bij betrokken ben (ik doe lang niet alles zelf) ben ik bijna 2,5 maand per jaar “onbetaald” kwijt aan het organiseren van deze evenementen.

3 weken Super Sunday
2 weken Waanzin Texel
2 weken Op de haven
3 weken beach obstacle run

Eigenlijk ben je als evenementenorganisator een bedrijf aan het runnen. Een bedrijf wat heel erg tijdrovend is en een gigantisch risico met zich meebrengt. De weersomstandigheden spelen altijd een rol en komt het publiek wel naar je evenement zodat het geen financiële strop wordt!

Het hele eiland verdient geld aan de evenementen die georganiseerd worden. Maar als organisatoren van betreffend evenement geld verdienen is dat een no go?

Overkoepelende tak
De evenementen die ik net opnoemde zijn een aantal evenementen waar gigantisch veel publiek op af komen en die de leefbaarheid van het eiland vergroten.

Dan wil ik je hierbij vragen: “Is het erg dat iemand geld verdiend aan evenementen maar daarmee wel de continuïteit garandeert?” En daarmee de druk deels weg haalt bij de vrijwilligers en dat die nog alleen die ene taak hoeven uit te voeren?

In mijn ogen zou een overkoepelende organisator deels vanuit de gemeente & VVV en deels uit de opbrengsten van de evenementen gefinancierd een uitkomst zijn. Je zorgt voor spreiding op je eiland en die impuls die het eiland soms zo gigantisch hard nodig heeft! Naast de vele andere voordelen die het economisch biedt voor het eiland Texel.

  • slide
  • slide
  • slide

Customer ratings

Customers give us a 8.5

Vriendenuitje

Sportieve activiteiten | 30 pers.

Voor ons jaarlijkse vriendenweekend, met 30 volwassen en kinderen waren we dit jaar op Texel. Samen met Teambuilding Texel hebben we een sportief programma samengesteld.
Omdat wij activiteiten hadden verspreid over 3 dagen, zagen we de enthousiaste instructeurs meerder keren, wat erg leuk was. Het programma paste heel goed bij onze sportieve groep. De dropping het branding kajakken en het raften vielen bij iedereen heel goed in de smaak. Het mountainbiken op zondagochtend was ook geweldig met mooie uitdagende single trails.
Complimenten voor de organisatie en de instructeurs van Teambuilding Texel!

18 juni 2018

BSI

Expeditie Robinson | 50 pers

Voor ons jaarlijks bedrijfsuitje (50 man) gekozen om de activiteiten door teambuilding Texel te laten organiseren. Op de dag van de activiteit was het weer dusdanig veranderd dat de activiteit op het strand niet langer voor blije gezichten zou zorgen. Op initiatief van teambuilding heeft zij proactief contact gezocht en reeds een oplossing voorzien om het stranddeel indoor te brengen en de activiteit om te zetten naar een gepaste binnen activiteit. Groot compliment voor het team en mede ingegeven door de vrolijk en lachende gezichten van alle collega's hebben zij dit uitstekend vorm gegeven. Nogmaals dank en behoud deze mentaliteit!

8 juni 2018

Indivirtual

Bedrijfsuitje op maat | 36 pers.

We hebben een ontzettend gezellig weekend op Texel achter de rug met meer dan 30 collega's. Alles was tot in de puntjes geregeld en we hoefden zelf nergens zorg voor te dragen. Alles is ons uit handen genomen. Heerlijk :) De catering en het eten was er goed verzorgd, de activiteiten gezellig. Kortom: voor herhaling vatbaar.

26 juni 2018

BDO

Bedrijfsuitje op maat | 50 pers.

Wij kijken met ontzettend veel plezier terug op een zeer geslaagd weekend! De reacties van de collega's waren ook zeer enthousiast! Nogmaals bedankt voor je hulp en gezelligheid afgelopen weekend! We hebben er met z'n alle weer een leuke herinnering van weten te maken.

6 oktober 2017

Capgemini

Programma op maat met 50 personen

Namens Captivate willen we jou en je collega's nogmaals bedanken voor het geslaagde weekendje. We hebben veel goede reacties gekregen.

12 april 2016

Brandweer Abbekerk

Dagje Texel met 12 personen

Namens de gehele ploeg doorzetters die gisteren hebben meegedaan aan het team-builden op Texel krijg je de complimenten. Het was een groot succes, mede dankzij de strakke planning, de rollende solexen, de heerlijke, overvloedige lunch, de waanzinnige kite-ervaringen en het mooie weer op het prachtige Texel.

17 oktober 2015

Van Hoorne Theaterproductie

Meerdaags bedrijfsuitje met 24 personen

Wij zijn vorige week met ons bedrijf op Texel geweest en ik wilde je nog even zeggen dat we het geweldig naar onze zin hebben gehad. Ook de onderdelen die jij had geregeld waren allemaal even leuk. Ik wil je daar nog even voor bedanken. Wie weet tot een volgende keer.We vertellen het in ieder geval aan iedereen door.

12 augustus 2016

IPNED

Meerdaags bedrijfsuitje met 18 personen

Morten, nog bedankt voor het toesturen van het tijdschrift. We beleven het prachtige weekend hier nogmaals echt geweldig!! Ik hoop dat je zakelijk een fantastische zomer hebt gehad en ik kan je garanderen dat wij zeker nog een keer terug komen naar Texel. Groet,Harold

5 september 2016

Familie Leppers

Zomerprogramma - Powerkiten

Vandaag hebben mijn man en zoons een twee uur durende powerkite workshop gedaan bij paal 28. Superleuke begeleiding vanuit Texel Teambuilding waardoor de mannen constant aan het vliegeren waren, waarbij de grootte van de vliegers werd opgebouwd. Er waren maar vier deelnemers, dus lekker veel individuele aandacht. Zeer nette prijs dus volgende keer als we op Texel zijn gaan we zeker weer!

21 augustus 2018

Team Business

Bedrijfsuitje | 20 personen

Afgelopen weekend hebben wij via jullie met onze collega’s een erg leuk dagprogramma op Texel gehad. De solex tour, het raften en kajakken, de lunch, het was allemaal leuk en goed georganiseerd. Op het laatste moment hebben we het tijdstip van de terugreis met de bus nog moeten verzetten, ook dit was geen enkel probleem en binnen no-time geregeld. (top service)
Ik wil jullie hartelijk danken voor deze dag, dit heeft er mede voor gezorgd dat onze collega’s een geweldig weekend hebben beleefd.
Jullie zijn zeker een aanrader!

26 mei 2018

Schenkeveld Advocaten

Bedrijfsuitje | 40 personen

Voor een bedrijfsuitje met 40 collega's heeft Teambuilding Texel ons een fantastische dag bezorgd door alles perfect te verzorgen. Catering, vervoer, activiteiten waren allemaal goed geregeld.
Voor een bedrijfsuitje raad ik Teambuilding Texel zeker aan.
Complimenten voor de organisatie en de instructeurs van Teambuilding Texel!

15 juni 2018

Friso

Vrijgezellenfeest | 16 personen

Super leuk team en alles is mogelijk. Duidelijke offertes en reageren zeer snel. Super leuk programma voor onze groep gemaakt. Catering was ook top! Kortom aanrader.

7 september 2019

Sliedrecht sport dames

Teamweekend | 16 personen

TT is een goed georganiseerd Teambuildingsbedrijf dat duidelijk in communicatie is en flexibel meedenkt in mogelijkheden. Wij zijn ene professioneel sportteam en hebben onze teambuildingsdoelen zeker gehaald. De activiteiten weden enthousiast en goed geleid. En het fietsen op tandems over het eiland zorgt voor een mooie dimensie.

7 september 2019

NetApp

Teamweekend | 30 personen

Iedereen heeft enorm genoten van dit bedrijfsuitje en Teambuilding Texel heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen. In een woord geweldig, van begin tot einde!


26 september 2019

Actief binnen een 1.5 meter samenleving

  • Een overzicht van alle activiteiten die "corona proof" zijn vindt u op: www.texelactive.nl
  • Reserveren voor onze activiteiten is verplicht, bij voorkeur online.
  • De 1.5 meter samenleving doen we samen
  • Voor het gebruik van een activiteit worden de materialen (handcontactpunten) gedesinfecteerd.
  • Tegen een kleine vergoeding kunt u handschoenen bij ons kopen, €1,50 per paar.
  • Wij zorgen ervoor dat u ten alle tijden uw handen kunt desinfecteren.

Lees hier onze volledige statement