Logo teambuilding texel

Veiligheid in de buitensport moeten we samen doen
Op maandag 2 december, na 2 jaar afwezigheid, weer een bijeenkomst van het Sport Institute Europe bijgewoond, niet omdat we de veiligheid niet belangrijk vinden maar het kwam steeds niet uit (vakantie en personeelsweekend)…. En deze bijeenkomst deed weer het nodige stof opwaaien, want er is veel gaande!

Sport Institute Europe
Het Sport Institute Europe afgekort SIE, zorgt ervoor dat wij zo veilig mogelijk werken en onze buitensport activiteiten kunnen verzekeren. Zij verzekeren niet zelf maar dit gaat via een verzekeringsmaatschappij, op dit moment, is het ALIANZ in Duitsland.
Via het SIE moeten wij als bedrijf onze activiteiten onderbrengen in een risico managementsysteem. Dit is om er voor te zorgen dat ongevallen (zoveel mogelijk) uitgesloten kunnen worden.              

Denk hierbij aan:
- Eenheid van instructie
- Opleidingen (EHBO, rescuetrainingen) en refresh hiervan
- Risico analyses per activiteit
- Materiaalbeheer
- Algemene noodprocedures

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Met bijna 30 activiteiten is dat een behoorlijk klus om het voor elkaar te krijgen en elk jaar weer bij te werken.

Maar wat is er nou aan de hand?
Tot vorig jaar waren de buitensportbedrijven bij een andere verzekeraar aangesloten, die helaas de inkomsten niet meer vond opwegen tegen de uit te keren schadelasten.

Sinds 2019 zit het SIE dus collectief aangesloten bij ALIANZ in Duitsland. Nou hebben jullie vast wel het filmpje op Dumpert gezien van het meisje bij een tokkelbaan, die daar heel wat meters naar beneden is gevallen. Wat er hier is gebeurd daar zal ik niet over uitweiden, simpelweg omdat ik het zelf ook niet precies weet.

Maar ook dit bedrijf is verzekerd via het SIE en dit ongeval heeft dan gevolgen voor alle bedrijven die via het SIE verzekerd zijn. Want of ALIANZ het voor volgend jaar ziet zitten om ons weer collectief te verzekeren is hierdoor uiteraard maar de vraag. En dan? Dan moeten we weer opzoek naar een andere verzekeraar! Een ding is zeker…. de premie, die zal weer omhoog gaan!

Claimcultuur
Na een ochtend alle ontwikkelingen en van elkaars ervaringen te hebben geleerd, passeren de raarste verhalen de revue.
Claims die na enkele jaren nog binnen komen bij een bedrijf (waar het bedrijf aantoonbaar niets aan kan doen, voorwerp op lichaamsdeel door toedoen collega's) of deelnemers die na controle bij de dokter niets hadden en bij thuiskomst een claim sturen van meerdere botbreuken, hoofdwond of een klaplong.

Samen doen!!!
Veiligheid doen we samen: deelnemers, instructeur en het verantwoordelijke bedrijf. Wij doen echt altijd ons uiterste best om ongevallen op verschillende manieren zoveel mogelijk uit te sluiten en te voorkomen, door trainingen, audits en ons risico managementsysteem.
We laten deelnemers bij aanvang een validiteitsverklaring tekenen. Dit is om eventuele medische bijzonderheden of een zwemdiploma bij wateractiviteiten te inventariseren, maar ook om deelnemers zeker bewust te maken dat ze niet aan een potje dammen deelnemen.
En in dat laatste punt zit de crux als deelnemer! Je zou het bedrijf waar je deelneemt aan een activiteit moeten kunnen vertrouwen, maar dat betekent niet dat je zelf niet meer logisch hoeft na te denken. En ja we hebben ook vaak bij een activiteit nogal eens te maken met een gezonde dosis fanatisme, waar sommige echt blind worden

Klanten beoordelingen

Klanten geven ons een 8.5

Vriendenuitje

Sportieve activiteiten | 30 pers.

Voor ons jaarlijkse vriendenweekend, met 30 volwassen en kinderen waren we dit jaar op Texel. Samen met Teambuilding Texel hebben we een sportief programma samengesteld.
Omdat wij activiteiten hadden verspreid over 3 dagen, zagen we de enthousiaste instructeurs meerder keren, wat erg leuk was. Het programma paste heel goed bij onze sportieve groep. De dropping het branding kajakken en het raften vielen bij iedereen heel goed in de smaak. Het mountainbiken op zondagochtend was ook geweldig met mooie uitdagende single trails.
Complimenten voor de organisatie en de instructeurs van Teambuilding Texel!

18 juni 2018

BSI

Expeditie Robinson | 50 pers

Voor ons jaarlijks bedrijfsuitje (50 man) gekozen om de activiteiten door teambuilding Texel te laten organiseren. Op de dag van de activiteit was het weer dusdanig veranderd dat de activiteit op het strand niet langer voor blije gezichten zou zorgen. Op initiatief van teambuilding heeft zij proactief contact gezocht en reeds een oplossing voorzien om het stranddeel indoor te brengen en de activiteit om te zetten naar een gepaste binnen activiteit. Groot compliment voor het team en mede ingegeven door de vrolijk en lachende gezichten van alle collega's hebben zij dit uitstekend vorm gegeven. Nogmaals dank en behoud deze mentaliteit!

8 juni 2018

Indivirtual

Bedrijfsuitje op maat | 36 pers.

We hebben een ontzettend gezellig weekend op Texel achter de rug met meer dan 30 collega's. Alles was tot in de puntjes geregeld en we hoefden zelf nergens zorg voor te dragen. Alles is ons uit handen genomen. Heerlijk :) De catering en het eten was er goed verzorgd, de activiteiten gezellig. Kortom: voor herhaling vatbaar.

26 juni 2018

BDO

Bedrijfsuitje op maat | 50 pers.

Wij kijken met ontzettend veel plezier terug op een zeer geslaagd weekend! De reacties van de collega's waren ook zeer enthousiast! Nogmaals bedankt voor je hulp en gezelligheid afgelopen weekend! We hebben er met z'n alle weer een leuke herinnering van weten te maken.

6 oktober 2017

Capgemini

Programma op maat met 50 personen

Namens Captivate willen we jou en je collega's nogmaals bedanken voor het geslaagde weekendje. We hebben veel goede reacties gekregen.

12 april 2016

Brandweer Abbekerk

Dagje Texel met 12 personen

Namens de gehele ploeg doorzetters die gisteren hebben meegedaan aan het team-builden op Texel krijg je de complimenten. Het was een groot succes, mede dankzij de strakke planning, de rollende solexen, de heerlijke, overvloedige lunch, de waanzinnige kite-ervaringen en het mooie weer op het prachtige Texel.

17 oktober 2015

Van Hoorne Theaterproductie

Meerdaags bedrijfsuitje met 24 personen

Wij zijn vorige week met ons bedrijf op Texel geweest en ik wilde je nog even zeggen dat we het geweldig naar onze zin hebben gehad. Ook de onderdelen die jij had geregeld waren allemaal even leuk. Ik wil je daar nog even voor bedanken. Wie weet tot een volgende keer.We vertellen het in ieder geval aan iedereen door.

12 augustus 2016

IPNED

Meerdaags bedrijfsuitje met 18 personen

Morten, nog bedankt voor het toesturen van het tijdschrift. We beleven het prachtige weekend hier nogmaals echt geweldig!! Ik hoop dat je zakelijk een fantastische zomer hebt gehad en ik kan je garanderen dat wij zeker nog een keer terug komen naar Texel. Groet,Harold

5 september 2016

Familie Leppers

Zomerprogramma - Powerkiten

Vandaag hebben mijn man en zoons een twee uur durende powerkite workshop gedaan bij paal 28. Superleuke begeleiding vanuit Texel Teambuilding waardoor de mannen constant aan het vliegeren waren, waarbij de grootte van de vliegers werd opgebouwd. Er waren maar vier deelnemers, dus lekker veel individuele aandacht. Zeer nette prijs dus volgende keer als we op Texel zijn gaan we zeker weer!

21 augustus 2018

Team Business

Bedrijfsuitje | 20 personen

Afgelopen weekend hebben wij via jullie met onze collega’s een erg leuk dagprogramma op Texel gehad. De solex tour, het raften en kajakken, de lunch, het was allemaal leuk en goed georganiseerd. Op het laatste moment hebben we het tijdstip van de terugreis met de bus nog moeten verzetten, ook dit was geen enkel probleem en binnen no-time geregeld. (top service)
Ik wil jullie hartelijk danken voor deze dag, dit heeft er mede voor gezorgd dat onze collega’s een geweldig weekend hebben beleefd.
Jullie zijn zeker een aanrader!

26 mei 2018

Schenkeveld Advocaten

Bedrijfsuitje | 40 personen

Voor een bedrijfsuitje met 40 collega's heeft Teambuilding Texel ons een fantastische dag bezorgd door alles perfect te verzorgen. Catering, vervoer, activiteiten waren allemaal goed geregeld.
Voor een bedrijfsuitje raad ik Teambuilding Texel zeker aan.
Complimenten voor de organisatie en de instructeurs van Teambuilding Texel!

15 juni 2018

Friso

Vrijgezellenfeest | 16 personen

Super leuk team en alles is mogelijk. Duidelijke offertes en reageren zeer snel. Super leuk programma voor onze groep gemaakt. Catering was ook top! Kortom aanrader.

7 september 2019

Sliedrecht sport dames

Teamweekend | 16 personen

TT is een goed georganiseerd Teambuildingsbedrijf dat duidelijk in communicatie is en flexibel meedenkt in mogelijkheden. Wij zijn ene professioneel sportteam en hebben onze teambuildingsdoelen zeker gehaald. De activiteiten weden enthousiast en goed geleid. En het fietsen op tandems over het eiland zorgt voor een mooie dimensie.

7 september 2019

NetApp

Teamweekend | 30 personen

Iedereen heeft enorm genoten van dit bedrijfsuitje en Teambuilding Texel heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen. In een woord geweldig, van begin tot einde!


26 september 2019

Actief binnen een 1.5 meter samenleving

  • Een overzicht van alle activiteiten die "corona proof" zijn vindt u op: www.texelactive.nl
  • Reserveren voor onze activiteiten is verplicht, bij voorkeur online.
  • De 1.5 meter samenleving doen we samen
  • Voor het gebruik van een activiteit worden de materialen (handcontactpunten) gedesinfecteerd.
  • Tegen een kleine vergoeding kunt u handschoenen bij ons kopen, €1,25 per paar.
  • Wij zorgen ervoor dat u ten alle tijden uw handen kunt desinfecteren.

Lees hier onze volledige statement