Logo teambuilding texel

DISC en drijfveren trainer
Begin dit jaar een blog geschreven over alles wat er op de planning stond voor 2019. Daar stond onder andere ook de cursus DISC en Drijfveren trainer op. En deze cursus heb ik in januari met goed gevolg mogen afronden bij HRM profielen in Nijmegen.

Leuk Morten, maar wat is DISC?
Ieder mens verschilt en vertoont ander gedrag. De een vertelt weinig uit zichzelf als je hem spreekt, de ander domineert en sneeuwt je onder. Een model dat op eenvoudige wijze inzicht geeft in verschillende gedragsstijlen is het DISC-model.  
Uit onderzoek is gebleken dat gedragsvoorkeuren in 4 persoonlijkheidsstijlen kunnen worden gedefinieerd.

Deze gedragsstijlen zijn afgekort tot DISC;
Dominantie (Rood)
Invloed (Geel)
Stabiliteit (Groen)
Conformisme (Blauw)

Daarnaast houdt het DISC model nog rekening met;
Introvert
Extraverte
Denken
Voelen

Je hebt denkers en voelers
Sommige mensen laten zich leiden door gevoel en anderen vanuit gedachten. Dit noemen we Denkers en Voelers. We gebruiken hiervoor ook wel de begrippen Rationeel (denkers) en Relationeel (voelers)

Één gedragsstijl?
Het is niet zo dat het gedrag van een persoon precies overkomt met slechts één gedragsstijl. Ieder persoon heeft wel iets van de vier gedragsstijlen in zich. Het is vaak wel het geval dat er één of twee of zelfs drie kleuren overheersen. Elke gedragsstijl heeft, afhankelijk van de situatie, zijn voor- en nadelen.

De mate waarin de verschillende kleuren bij jou aanwezig zijn bepalen je gedragsstijl. Maar ook de kleuren waar je laag op scoort dragen zeker iets bij in jouw gedrag.

Wanneer kun je de kennis van DISC inzetten?
- Nog beter te communiceren met klanten en collega`s.  
 - In te spelen op gedragsstijl van klanten, collega`s, leveranciers.  
 - Taalgebruik aan te passen om nog beter te kunnen verkopen.  
 - Conflicten voorkomen en of deze oplossen. 

Gedragingen hoge D
Bij mensen die hoog op Dominatie scoren zien we vaak het volgende gedrag terug:
•    Spreekt op een nadrukkelijke manier
•    Doelgericht: komt direct ter zake
•    Stevige, zelfverzekerde handdruk
•    Stelt zich kritisch op, is ongeduldig

Gedragingen hoge I
Bij mensen die hoog op Invloed scoren zien we vaak het volgende gedrag terug:
•    Woordkeus: vriendelijk met superlatieven als 'geweldig', 'fantastisch'
•    Veel variatie in toon, spreekt vrij snel en gebruikt veel woorden
•    Maakt het gesprek persoonlijk
•    Stevige, 'pompende' handdruk

Gedragingen hoge S
Bij mensen die hoog op Stabiliteit scoren zien we vaak het volgende gedrag terug:
•    Voorzichtige woordkeus: 'misschien', 'eventueel', 'mag ik?'
•    Spreekt wat langzamer, wel duidelijk, bescheiden toon
•    Geeft een ontspannen hand
•    Kan wat onzeker overkomen

Gedragingen hoge C
Bij mensen die hoog op Conformisme scoren zien we vaak het volgende gedrag terug:
•    Woordkeus: feitelijk en logisch
•    Spreekt op zakelijke toon, formeel
•    Geeft een niet-stevige, korte handdruk
•    Beleefd en diplomatiek

Zelf ook benieuwd naar je eigen gedragsstijl? Neem dan eens contact op met ons en dan kan ik je iets duidelijker uitleggen waar DISC voor gebruikt kan worden in jouw situatie! Maar ook als leidinggevende is het erg interessant om te zien wie welke gedragsstijl heeft en hoe daar mee om te gaan.

Met andere woorden! Interesse? Neem eens contact op ;)

 

 

  • slide
  • slide

Klanten beoordelingen

Klanten geven ons een 8.5

Vriendenuitje

Sportieve activiteiten | 30 pers.

Voor ons jaarlijkse vriendenweekend, met 30 volwassen en kinderen waren we dit jaar op Texel. Samen met Teambuilding Texel hebben we een sportief programma samengesteld.
Omdat wij activiteiten hadden verspreid over 3 dagen, zagen we de enthousiaste instructeurs meerder keren, wat erg leuk was. Het programma paste heel goed bij onze sportieve groep. De dropping het branding kajakken en het raften vielen bij iedereen heel goed in de smaak. Het mountainbiken op zondagochtend was ook geweldig met mooie uitdagende single trails.
Complimenten voor de organisatie en de instructeurs van Teambuilding Texel!

18 juni 2018

BSI

Expeditie Robinson | 50 pers

Voor ons jaarlijks bedrijfsuitje (50 man) gekozen om de activiteiten door teambuilding Texel te laten organiseren. Op de dag van de activiteit was het weer dusdanig veranderd dat de activiteit op het strand niet langer voor blije gezichten zou zorgen. Op initiatief van teambuilding heeft zij proactief contact gezocht en reeds een oplossing voorzien om het stranddeel indoor te brengen en de activiteit om te zetten naar een gepaste binnen activiteit. Groot compliment voor het team en mede ingegeven door de vrolijk en lachende gezichten van alle collega's hebben zij dit uitstekend vorm gegeven. Nogmaals dank en behoud deze mentaliteit!

8 juni 2018

Indivirtual

Bedrijfsuitje op maat | 36 pers.

We hebben een ontzettend gezellig weekend op Texel achter de rug met meer dan 30 collega's. Alles was tot in de puntjes geregeld en we hoefden zelf nergens zorg voor te dragen. Alles is ons uit handen genomen. Heerlijk :) De catering en het eten was er goed verzorgd, de activiteiten gezellig. Kortom: voor herhaling vatbaar.

26 juni 2018

BDO

Bedrijfsuitje op maat | 50 pers.

Wij kijken met ontzettend veel plezier terug op een zeer geslaagd weekend! De reacties van de collega's waren ook zeer enthousiast! Nogmaals bedankt voor je hulp en gezelligheid afgelopen weekend! We hebben er met z'n alle weer een leuke herinnering van weten te maken.

6 oktober 2017

Capgemini

Programma op maat met 50 personen

Namens Captivate willen we jou en je collega's nogmaals bedanken voor het geslaagde weekendje. We hebben veel goede reacties gekregen.

12 april 2016

Brandweer Abbekerk

Dagje Texel met 12 personen

Namens de gehele ploeg doorzetters die gisteren hebben meegedaan aan het team-builden op Texel krijg je de complimenten. Het was een groot succes, mede dankzij de strakke planning, de rollende solexen, de heerlijke, overvloedige lunch, de waanzinnige kite-ervaringen en het mooie weer op het prachtige Texel.

17 oktober 2015

Van Hoorne Theaterproductie

Meerdaags bedrijfsuitje met 24 personen

Wij zijn vorige week met ons bedrijf op Texel geweest en ik wilde je nog even zeggen dat we het geweldig naar onze zin hebben gehad. Ook de onderdelen die jij had geregeld waren allemaal even leuk. Ik wil je daar nog even voor bedanken. Wie weet tot een volgende keer.We vertellen het in ieder geval aan iedereen door.

12 augustus 2016

IPNED

Meerdaags bedrijfsuitje met 18 personen

Morten, nog bedankt voor het toesturen van het tijdschrift. We beleven het prachtige weekend hier nogmaals echt geweldig!! Ik hoop dat je zakelijk een fantastische zomer hebt gehad en ik kan je garanderen dat wij zeker nog een keer terug komen naar Texel. Groet,Harold

5 september 2016

Familie Leppers

Zomerprogramma - Powerkiten

Vandaag hebben mijn man en zoons een twee uur durende powerkite workshop gedaan bij paal 28. Superleuke begeleiding vanuit Texel Teambuilding waardoor de mannen constant aan het vliegeren waren, waarbij de grootte van de vliegers werd opgebouwd. Er waren maar vier deelnemers, dus lekker veel individuele aandacht. Zeer nette prijs dus volgende keer als we op Texel zijn gaan we zeker weer!

21 augustus 2018

Team Business

Bedrijfsuitje | 20 personen

Afgelopen weekend hebben wij via jullie met onze collega’s een erg leuk dagprogramma op Texel gehad. De solex tour, het raften en kajakken, de lunch, het was allemaal leuk en goed georganiseerd. Op het laatste moment hebben we het tijdstip van de terugreis met de bus nog moeten verzetten, ook dit was geen enkel probleem en binnen no-time geregeld. (top service)
Ik wil jullie hartelijk danken voor deze dag, dit heeft er mede voor gezorgd dat onze collega’s een geweldig weekend hebben beleefd.
Jullie zijn zeker een aanrader!

26 mei 2018

Schenkeveld Advocaten

Bedrijfsuitje | 40 personen

Voor een bedrijfsuitje met 40 collega's heeft Teambuilding Texel ons een fantastische dag bezorgd door alles perfect te verzorgen. Catering, vervoer, activiteiten waren allemaal goed geregeld.
Voor een bedrijfsuitje raad ik Teambuilding Texel zeker aan.
Complimenten voor de organisatie en de instructeurs van Teambuilding Texel!

15 juni 2018

Friso

Vrijgezellenfeest | 16 personen

Super leuk team en alles is mogelijk. Duidelijke offertes en reageren zeer snel. Super leuk programma voor onze groep gemaakt. Catering was ook top! Kortom aanrader.

7 september 2019

Sliedrecht sport dames

Teamweekend | 16 personen

TT is een goed georganiseerd Teambuildingsbedrijf dat duidelijk in communicatie is en flexibel meedenkt in mogelijkheden. Wij zijn ene professioneel sportteam en hebben onze teambuildingsdoelen zeker gehaald. De activiteiten weden enthousiast en goed geleid. En het fietsen op tandems over het eiland zorgt voor een mooie dimensie.

7 september 2019

NetApp

Teamweekend | 30 personen

Iedereen heeft enorm genoten van dit bedrijfsuitje en Teambuilding Texel heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen. In een woord geweldig, van begin tot einde!


26 september 2019

Actief binnen een 1.5 meter samenleving

  • Een overzicht van alle activiteiten die "corona proof" zijn vindt u op: www.texelactive.nl
  • Reserveren voor onze activiteiten is verplicht, bij voorkeur online.
  • De 1.5 meter samenleving doen we samen
  • Voor het gebruik van een activiteit worden de materialen (handcontactpunten) gedesinfecteerd.
  • Tegen een kleine vergoeding kunt u handschoenen bij ons kopen, €1,50 per paar.
  • Wij zorgen ervoor dat u ten alle tijden uw handen kunt desinfecteren.

Lees hier onze volledige statement