Logo teambuilding texel

Commercieel evenement

Commercieel evenement is een vies woord

Naast mijn werk vind ik het leuk om als hobby evenementen te organiseren. Na een aantal jaar begint deze hobby best wel uit de hand te lopen ;) En begint het meer en meer op werk te lijken.

Evenementen
Het eerste evenement wat ik ben gaan organiseren met een groep vrijwilligers is de Waanzin geweest, de opvolger van de beroemde Wampex. En vanaf hier is het balletje gaan rollen. Naast dit jaarlijkse evenement organiseer ik op dit moment ook: Super Sunday Texel, Op de haven en de Beach Obstacle run Texel. In de tussentijd heb ik het WIND festival op poten gezet, 1 jaar meegewerkt aan de Ronde om Texel en sta ik tot nu toe elk jaar klaar voor Struun om heerlijk met spullen te slepen met mijn maatje Sander.

Super Sunday
In mijn rondje langs de boeren en andere endorsers van de Super Sunday kwam er steevast 1 vraag bovendrijven: “Is het een commercieel evenement?”

Het organiseren van evenementen is voor mij een perfect reclamebord om ons activiteiten en evenementenbureau eens goed onder de aandacht te brengen, dus geld is nooit de drijfveer om iets te organiseren.

Tijd
Maar al die tijd die in een evenement stop kan ik niet mijn gewone werk doen. En bij het organiseren van een evenement komt meer kijken dan de spullen regelen en zorgen dat iedereen zijn of haar taak kan uitvoeren.

Wat komt er zoal bij kijken?
Vergunningen, draaiboeken, financiën, sponsoring, vrijwilligers regelen en daarbij alle inkomende vragen en e-mails die tegenwoordig eigenlijk binnen 1 dag beantwoord moeten worden.

En niet te vergeten de vele gesprekken met instanties als: gemeente, Staatsbosbeheer, provincie, hoogheemraadschap & natuurmonumenten. Welke altijd onder werktijd moeten plaatsvinden op de datum en tijdstip wat hun uitkomen.

Per jaar
Bij het organiseren van de evenementen waar ik bij betrokken ben (ik doe lang niet alles zelf) ben ik bijna 2,5 maand per jaar “onbetaald” kwijt aan het organiseren van deze evenementen.

3 weken Super Sunday
2 weken Waanzin Texel
2 weken Op de haven
3 weken beach obstacle run

Eigenlijk ben je als evenementenorganisator een bedrijf aan het runnen. Een bedrijf wat heel erg tijdrovend is en een gigantisch risico met zich meebrengt. De weersomstandigheden spelen altijd een rol en komt het publiek wel naar je evenement zodat het geen financiële strop wordt!

Het hele eiland verdient geld aan de evenementen die georganiseerd worden. Maar als organisatoren van betreffend evenement geld verdienen is dat een no go?

Overkoepelende tak
De evenementen die ik net opnoemde zijn een aantal evenementen waar gigantisch veel publiek op af komen en die de leefbaarheid van het eiland vergroten.

Dan wil ik je hierbij vragen: “Is het erg dat iemand geld verdiend aan evenementen maar daarmee wel de continuïteit garandeert?” En daarmee de druk deels weg haalt bij de vrijwilligers en dat die nog alleen die ene taak hoeven uit te voeren?

In mijn ogen zou een overkoepelende organisator deels vanuit de gemeente & VVV en deels uit de opbrengsten van de evenementen gefinancierd een uitkomst zijn. Je zorgt voor spreiding op je eiland en die impuls die het eiland soms zo gigantisch hard nodig heeft! Naast de vele andere voordelen die het economisch biedt voor het eiland Texel.

  • slide
  • slide
  • slide

Klanten beoordelingen

Klanten geven ons een 8.5

Brandweer Abbekerk

Dagje Texel met 12 personen

Namens de gehele ploeg doorzetters die gisteren hebben meegedaan aan het team-builden op Texel krijg je de complimenten. Het was een groot succes, mede dankzij de strakke planning, de rollende solexen, de heerlijke, overvloedige lunch, de waanzinnige kite-ervaringen en het mooie weer op het prachtige Texel.

17 oktober 2015

Erwin van der Linde

Aquaball

Hierbij willen we je bedanken voor vanmiddag met de “waterballen” bij het maïsdoolhof. Iedereen was super enthousiast over dit onderdeel. Aangezien ik een beetje vliegende keep was heb ik je niet meer gezien en doe ik dit even per e-mail. Super bedankt.

4 augustus 2016

Van Hoorne Theaterproductie

Meerdaags bedrijfsuitje met 24 personen

Wij zijn vorige week met ons bedrijf op Texel geweest en ik wilde je nog even zeggen dat we het geweldig naar onze zin hebben gehad. Ook de onderdelen die jij had geregeld waren allemaal even leuk. Ik wil je daar nog even voor bedanken. Wie weet tot een volgende keer.We vertellen het in ieder geval aan iedereen door.

12 augustus 2016

IPNED

Meerdaags bedrijfsuitje met 18 personen

Morten, nog bedankt voor het toesturen van het tijdschrift. We beleven het prachtige weekend hier nogmaals echt geweldig!! Ik hoop dat je zakelijk een fantastische zomer hebt gehad en ik kan je garanderen dat wij zeker nog een keer terug komen naar Texel. Groet,Harold

5 september 2016

Capgemini

Programma op maat met 50 personen

Namens Captivate willen we jou en je collega's nogmaals bedanken voor het geslaagde weekendje. We hebben veel goede reacties gekregen.

12 april 2016

BDO

Bedrijfsuitje op maat | 50 pers.

Wij kijken met ontzettend veel plezier terug op een zeer geslaagd weekend! De reacties van de collega's waren ook zeer enthousiast! Nogmaals bedankt voor je hulp en gezelligheid afgelopen weekend! We hebben er met z'n alle weer een leuke herinnering van weten te maken.

6 oktober 2017